Pri Mercedesu sumijo, da so jih komisarjem prijavile konkurenčne ekipe

0

Vodja Mercedesovih inženirjih Andrew Shovlin sumi, da so nepravilne treninge starta, zaradi katerih je bil Lewis Hamilton kasneje kaznovan, komisarjem prijavile konkurenčne ekipe.

Hamilton je pred dirko izvedel dva nezakonita starta, vključno z enim na samem koncu izvoza iz boksov, kar je bilo v nasprotju z navodili direktorja dirke Michaela Masija, izdanimi v začetku prejšnjega tedna.

Šestkratni svetovni prvak je nato na dirki prejel kazen pribitka 10 sekund, s čimer je izgubil vse možnosti za zmago, po koncu dirke pa je proti komisarjem uperil kar nekaj ostrih besed.

Mercedesov pogled na situacijo je predstavil vodja inženirjev Andrew Shovlin.

Na nekaterih stezah imamo jasne talne označbe, kjer se lahko trenira start, na nekaterih drugih je to nekakšno splošno področje.

Če je na stezi veliko gume, to ne bo reprezentativno za oprijem, «je nadaljeval. »Vozniki – in tudi inženirji – bodo želeli najti nekaj, kar je bolj podobno oprijemu, ki ga pričakujemo na startu. Lewis je vprašal, če bi lahko šel še malo vzdolž izhoda izvoza iz boksov in nismo še povsem dojeli, kako daleč bo zapeljal. Prvega starta sploh nismo opazili, medtem ko smo pri drugem že sumili, da morda to komisarjem ne bo všeč. Sumimo tudi, da so jim to sporočili iz konkurenčnih ekip.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje