Mclaren: Novi nos ni kopija Mercedesa

1

Izvršni direktor Mclarna Zak Brown je zavrnil očitke, da bi bil lahko nov nos, ki ga je ekipa iz Wokinga preizkušala v Mugellu, natančna kopija tistega, ki ga uporabljajo pri Mercedesu.

McLaren je na uvodnem treningu pred dirko Veliko nagrado Toskane preizkusil nov eksperimentalni nos v slogu Mercedesa, pri čemer ekipa upa, da bodo lahko rešitev uporabili v kasnejšem delu sezone.

Na prvem prostem treningu je nov nos z ozko glavno strukturo in ozkimi pod nosnimi stebri, ki je zelo podoben dizajnu, ki ga je razvil Mercedes, preizkušal Carlos Sainz.

Menjava nosu je McLaren prisilila v izvedboega nov preizkus trka, ekipa iz Wokinga pa se bo morala še pred koncem meseca odločiti v katero smer bo peljala razvoj, ki bo po 30. septembru zaradi novih pravil zamrznjen.

Ob tem so se pojavile špekulacije, da bi lahko Mclaren kopiral Mercedesov nos, podobno kot so to v primeru zavornega sistema storili pri ekipi Racing Point.

Vse očitke je medtem zavrnil direktor Mclarna Zak Brown:

“Prvič, gre za eksperimentalni nos. Drugič, vse kar počnemo v podjetju McLaren, oblikujemo in izdelamo sami. Seveda je logično, da navdih in znanje jemlješ iz tistega kar počno ostali. Na koncu je to nos, ne bolid. Imamo več kot 10 milijonov risb tega nosu in gre za popolnoma avtorsko zasnovo.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Dragan

Usem ki so letos prehitri jim gre v nos da si nekaj kopirali od mercedesa. Rajsi naj se zase brigajo in naredijo kaj za ekipo ne pa da gledajo kaj je kdo drug kopiral. Sej bi lahko sami to naredili sam zgleda da je lazje udrihat po drugih.