Lewis Hamilton po novem incidentu tik pred prepovedjo nastopa na eni dirki

0

Lewis Hamilton je le še en incident oddaljen od prepovedi nastopa na dirki Formule 1, potem ko je v nedeljo v Rusiji zbral še dve kazenski točki.

Hamilton je pred dirko izvedel dva nezakonita starta, vključno z enim na samem koncu izvoza iz boksov, kar je bilo v nasprotju z navodili direktorja dirke Michaela Masija, izdanimi v začetku tega tedna.

Dirkač Mercedesa se je tik pred začetkom dirke znašel v novi preiskavi, saj je Britanec po izvozu iz boksov preizkusil start izven območja, ki ga za tovrstne teste predpisuje FIA.

Hamilton je dirko za VN Rusije v Sočiju pričel z najboljšega startnega položaja, Britanec pa se je tik pred začetkom dirke znašel v preiskavi komisarjev, saj je ob vožnji na startno mesto preizkusil start izven cone, ki dirkačem dovoljuje trening speljevanja.

Dirkač Mercedesa je po startu ubranil vodstvo dirko, nato pa so mu komisarji podelili dvojno kazen pribitka petih sekund, za oba starta, ki ju je izvedel pred dirko. Hamilton je moral svojo kazen odslužiti med svojim edinim postankom v boksih, s tem pa si je pridelal zaostanek, ki ga do konca dirke ni mogel več nadoknaditi.

Britanec je poleg časovne kazni prejel še dve kazenski točki na svojo super licenco, s čimer se je nevarno približal kazni prepovedi nastopa na eni dirki.

Hamilton je do tega trenutku zbral že 10 kazenskih točk, v primeru, da jih na naslednjih šestih dirkah prejme še dve, pa bi to pomenilo njegovo odsotnost na eni od dirk za Veliko Nagrado.

Glede na veljavne predpise se dirkaču kazen prepovedi nastopa na eni dirki izreče v primeru, da je v zadnjih 12. mesecih le ta zbral 12. kazenskih točk. Hamilton je kazen prejel za incidenta z Alexandrom Albonom na lanski dirki v Braziliji in na letošnjih dirkah v Avstriji, Italiji in Rusiji.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje