Jordan: Če sem v kaj prepričan je to dejstvo, da bo Ineos kupil Mercedes

0

Čeprav je Toto Wolff je trditve prevzemu Mercedesove F1 ekipe, ki jih je za britanske medije pred dirko v Mugellu izrekel Eddie Jordan označil kot “izmišljene”, nekdanji šef F1 ekipe ne spreminja svojega stališča in zatrjuje: “Ineos bo kupil Mercedes.”

V začetku letošnjega leta je Ineos, eden največjih svetovnih proizvajalcev kemikalij postal glavni sponzor ekipe Mercedes. Tedaj sta lastnik Ineosa Jim Ratcliffe in šef Mercedesa v F1 Toto Wolff oznanila partnerstvi v vrednosti 100. milijonov funtov.

Po poročanju Daily Maila naj bi se Ineos že dogovoril o nakupu 70-odstotnega deleža v nemški ekipi, ki je na dobri poti, da osvoji sedmi zaporedni naslov svetovnega prvaka tako v konkurenci dirkačev, kot tudi konstruktorjev.

Novico je razkril nekdanji šef ekipe v F1 Eddie Jordan:

“Lastništvo nad ekipo bosta prevzela Sir Jim Ratcliffe in Ineos. Ime Ineos je že tako ali tako ob strani avtomobila in sklenili so tehnološko partnerstvo, tako da je to lep izhod za Mercedes. Ekipa se bo imenovala Ineos, vendar jo bo še vedno vodila iz tovarne v Brackleyju, Mercedes pa bo v njej obdržal 30-odstotni delež. Ekipa ne bo znana kot ” Mercedes”, Toto Wolff pa ne bo več šef moštva.

Jordanove navedbe pa je takoj po dirki v Mugellu zanikal šef Mercedesa v F1 Toto Wolff:

“Ljudje poberejo koščke in nato oblikujejo zgodbo. Jordan je znan po temu, da večkrat poskrbi za senzacionalne naslove, toda tokrat spet govori neumnosti. Daimler se ne namerava odpovedati moštvu, Ineos pa se ne zanima, da bi kupil večinski delež. Mercedes se bo še naprej imenoval enako, takšne navedbe pa so popolna izmišljotina.

Kljub Wolffovim besedam pa Jordan ostaja neomajen:

Če sem v kaj prepričan je to dejstvo, da bo Mercedes prodan Ineosu. Ne vem, če  drži, da bo Wolff odšel k Aston Martinu, toda Ineos bo kupil Mercedes.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje