Hamilton zaenkrat oproščen, FIA išče smernice

0

FIA ne bo preiskovala šestkratnega svetovnega prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona, ker je nosil majico v znak protesta proti policijski brutalnosti, so iz krovne zveze sporočili v torek.

Lewis Hamilton je ta konec tedna razburkal Formulo 1 z majico, na kateri piše “aretirajte policiste, ki so ubili Breonno Taylor”. Taylorjevo so pred šestimi meseci v Kentuckyju ustrelili in ubili policisti. Je ena izmed številnih temnopoltih žrtev policijskih streljanj, ki so jih mednarodna protestna gibanja poudarila v boju proti sistematični rasni nepravičnosti v ZDA in po svetu.

Po poročanju The Daily Maila naj bi FIA glede Hamiltonove majice začela preiskavo, saj dirkači in ekipe na dirkališču ne smejo dajati političnih izjav. FIA je dan kasneje razkrila, da preiskave zaenkrat ne bo, saj je potrebno jasno definirati smernice kaj je dirkačem dovoljeno in kaj ne.

FIA si bo tako prizadevala razjasniti smernice, kaj lahko vozniki nosijo pred dirko in po dirki kot del kampanje proti rasizmu, ki jo letos pred dirkami izvaja Formula 1.

Britanec je sicer v zadnjem času močno vpet v boj proti rasizmu in rasni diskriminaciji, Hamilton pa je hkrati velik podpornik kampanje “Black Lives Matters”, ki jo predstavlja tudi na dirkah Formule 1.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje