Hamilton: Nihče še ni prejel tako neumne kazni in jasno je, da me želijo ustaviti

0

Lewis Hamilton je po dirki za VN Rusije, na kateri je zaradi nepravilnega treninga starta prejel kazen pribitka desetih sekund izrazil prepričanje, da ga želi nekdo “ustaviti”.

Šestkratni svetovni prvak je na dirki v Sočiju lovil Schumacherjev rekord 91. zmag, Hamiltona pa je ustavila dvojna kazen petih sekund, po kateri je izgubil vse možnosti za končno slavje in se moral sprijazniti s tretjim mestom.

Hamilton je nezadovljstvo z odločitvijo izrazil že med samo dirko, še bolj kritičen pa je bil v svojih izjavah po dirki.

Dirkač Mercedesa je po dirki povedal:

Moram pogledati nazaj in preveriti, kakšna so pravila in kaj točno sem storil narobe. Prepričan sem, da še nihče ni dobil dveh petsekundnih kazni za nekaj tako smešnega. Nikogar nisem ogrožal. V preteklih letih sem to počel na milijon stezah in nikoli nisem bil kaznovan. Sicer pa je bilo pričakovano, saj je očitno, da me želijo ustaviti. Pravzaprav je zelo podobno v Braziliji, kjer se zapelješ do konca izvoza in nato startaš. Menim, da je tukaj še veliko bolj varno, saj je na levi strani več prostora. To je v vsakem primeru zelo zanimiva odločitev.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje