Hamilton: Ne bom prenehal uporabljati F1 platforme za opozarjanje na problem rasizma

0

Lewis Hamilton se je odzval na kritike, ki jih je bil deležen potem, ko je po zmagi na dirki v Mugellu oblekel majico z napisom “aretirajte policiste, ki so ubili Breonno Taylor”. Britanec je ob tem poudaril, da b osvojim aktivizmom nadaljeval ne glede na kritike.

Lewis Hamilton je ta konec tedna razburkal Formulo 1 z majico, na kateri piše “aretirajte policiste, ki so ubili Breonno Taylor”. Taylorjevo so pred šestimi meseci v Kentuckyju ustrelili in ubili policisti. Je ena izmed številnih temnopoltih žrtev policijskih streljanj, ki so jih mednarodna protestna gibanja poudarila v boju proti sistematični rasni nepravičnosti v ZDA in po svetu.

Po poročanju The Daily Maila naj bi FIA glede Hamiltonove majice začela preiskavo, saj dirkači in ekipe na dirkališču ne smejo dajati političnih izjav. FIA je dan kasneje razkrila, da preiskave zaenkrat ne bo, saj je potrebno jasno definirati smernice kaj je dirkačem dovoljeno in kaj ne.

Hamilton se ni odzval na posamezne kritike, je pa v torek zjutraj na Instagramu delil sporočilo, v katerem je zapisal:

“Želim, da veste, da se ne bom ustavil, ne bom obupal, ne bom se odrekel uporabi te platforme za opozarjanje na tisto, kar mislim, da je prav. Želim se zahvaliti tistim, ki me še naprej podpirate in izkazujete ljubezen, za kar sem zelo hvaležen. Toda to je pot vseh nas, da se združimo in izboljšamo svet vseh krivic, ne samo rasne. Lahko pomagamo ustvariti boljši svet za naše otroke in prihodnje generacije.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje