Hamilton: Ne bom jim dal izgovora, da me izključijo

1

Lewis Hamilton je po dirki za VN Rusije, na kateri je zaradi nepravilnega treninga starta prejel kazen pribitka desetih sekund izrazil prepričanje, da ga želi nekdo “ustaviti”, ob tem pa je zatrdil, da komisarjem na naslednjih dirkah ne bo ponudil priložnosti, da mu podelijo dodatne kazenske točke, ki bi pomenile, da bi moral izpustiti eno dirko.

Šestkratni svetovni prvak je na dirki v Sočiju lovil Schumacherjev rekord 91. zmag, Hamiltona pa je ustavila dvojna kazen petih sekund, po kateri je izgubil vse možnosti za končno slavje in se moral sprijazniti s tretjim mestom.

Hamilton je za prekršek dobil tudi dve kazenski točki, s čimer je do tistega trenutka zbral že 10 točk na svojo super licenco.

če voznik v enem letu zbere 12 točk, to avtomatično pomeni prepoved nastopa na eni dirki za VN Formule 1. Potem ko je FIA svojo odločitev spremenila, lahko Hamilton sicer nekoliko lažje diha, kljub temu pa je zatrdil, da komisarjem ne namerava več ponuditi nobene priložnosti za dodatne kazni.

Kot sem rekel, Prepričan sem, da še nihče ni dobil dveh petsekundnih kazni za nekaj tako smešnega. Nikogar nisem ogrožal. V preteklih letih sem to počel na milijon stezah in nikoli nisem bil kaznovan. Sicer pa je bilo pričakovano, saj je očitno, da me želijo ustaviti. Ne bom jim dal izgovora, da me izključijo, saj si očitno to nekdo želi. Sedaj so že sproti izmišljujejo pravila.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Gogi

Bravo!!!!Rdeči Fičeki se naj jebejo.