Haas od leta 2022 z Renaultovimi motorji?

0

Guenther Steiner, šef moštva Haas, ni pretirano zadovoljen s pogonskim agregatom, ki ga je njegova ekipa letos dobila od Ferrarija. Kljub temu pa zatrjuje, da bo ameriško moštvo zaenkrat ostalo zvesto Ferrariju, razen v primeru ponudbe, ki je ne bi mogli zavrniti.

Nobena skrivnost ni, da motorji, ki jih je letos izdelal Ferrari ne delujejo najbolje. Medtem ko je bil lani prav motor najmočnejše orožje italijanskega proizvajalca se sedaj zdi, da je Ferrarijev motor najpočasnejši v Formuli 1. Številni menijo, da je padec moči Ferrarijeve pogonske enote tesno povezan s preiskavo glede morebitnih nepravilnosti pri senzorjih za merjenje pretoka goriva, ki jo je FIA končala tako, da je s Scuderio sklenila poravnavo.

Ferrarijevo usodo delita tudi obe satelitski ekipi, šef moštva Haas Guenther Steiner pa je za Motorsport.com zatrdil, da bodo Američani zaenkrat ostali zvesti svojemu partnerju.

Ne moreš pobegniti ob prvi priložnosti, saj je v odnosih vendarle potrebno malo etike. Ferrari preživlja težke trenutke, toda prepričani smo, da bodo rešili težave. Če pa je kdo, ki nam motor ponuja brezplačno … “

Steiner je s tem več kot očitno namignil na Renault, saj so v taboru franoskega proizvajalca že potrdili, da si bodo po odhodu Mclarna prizadevali čimprej poiskati novega partnerja.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje