FIA zaradi kaosa ob ponovnem startu 12. dirkačem izrekla opozorilo

0

Več kot polovica dirkačev Formule 1 je prejela uradno opozorilo zaradi svojih dejanjih med ponovnim startom dirke za VN Toskane, ki so privedla do množičnega trčenja večih dirkalnikov.

Nicholas Latifi, Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi in Carlos Sainz so bili udeleženi v nesreči na startno ciljni ravnini ob ponovnem startu za varnostnim avtomobilom, ki jo je s počasno vožnjo v ospredju posredno povzročil vodilni Valtteri Bottas.

Po daljšem premisleku je FIA 12. dirkačem zaradi njihovih ravnanj ob ponovnem startu izrekla uradno opozorilo.

Po mnenju konisarjev so določeno vlogo pri povzročitvi nesreče odigrali Magnussen, Kvyat, Giovinazzi, Sainz, Latifi, Alexander Albon, Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Sergio Perez, Lando Norris, Esteban Ocon in George Russell.

“Komisarji sklepajo, da je bil glavni vzrok tega incidenta nedosledna uporaba plina in zavorne stopalke od zadnjega ovinka vzdolž boksov s strani zgoraj omenjenih voznikov,” je zapisano v izjavi.

»Komisarji priznavajo izzive, ki jih na tem dirkališču predstavlja lokacija kontrolne linije, in željo voznikov, da izkoristijo ponovni start. Ta incident dokazuje potrebo po previdnosti pri ponovnem startu in ugotavljamo, da je prišlo do izjemnega učinka “harmonike”, ki se je med premikanjem bolidov še močno povečal. Opažamo tudi, da bi se nekateri vozniki morda izognili vpletenosti v incident, če ne bi neposredno sledili bolidu pred sabo. Izdano je bilo opozorilo, saj po mnenju komisarjev ni noben voznik v celoti ali pretežno kriv.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje