Alfa Romeo si želi v sezono 2021 z zasedbo Kimi Raikkonen – Mick Schumacher

1

Po poročanju švicarskega dnevnika “Blick” ekipa Alfa Romeo Racing upa, da bo Kimija Raikkonena prepričala, da ostane v Formuli 1 še eno sezono, ob bok ledenemu Fincu pa bi postavili mladega Micka Schumacherja.

Kimiju Raikkonenu se ob koncu leta izteče dveletna pogodba pri ekipi Alfi Romeo. Obstaja velik vprašaj, ali ima Finec kot najstarejši in najbolj izkušen voznik na startni vrsti kakršno koli željo, da še nadaljuje z dirkanjem, saj se ekipa trudi pobegniti iz spodnje tretjine lestvice. Medtem ko je šef ekipe Fred Vasseur že povedal, da si želijo v Hinwillu svetovnega prvaka iz sezone 2007 obdržati tudi prihodnje leto, je tako odločitev bolj ali manj na strani finskega veterana.

Po navedbah švicarskega Blicka naj bi si pri Alfi Romeo želeli drugi sedež ponuditi članu Ferrarijeve dirkaške akademije Micku Schumacherju, ki trenutno vodi v prvenstvu Formule 2. Z zvenečo zasedbo Raikkonen – Schumacher pri Allfi računajo na pridobitev prepotrebnih sponzorjev, hkrati pa bi se imel Schumacher priložnost učiti od najbolj izkušenega dirkača v karavani F1.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Lepa reklama za znamko….