Webber: Hamilton je boljši od Schumacherja

5

Lewis Hamilton ima v sezoni 2020 priložnost, da izenači rekord, ki se je še pred nekaj leti zdel vsem nedosegljiv. Letos lahko doseže prestižen rekord Michaela Schumacherja – sedem naslovov svetovnega prvaka. To pa ni edini rekord. Britanec lahko podre tudi Schumacherjev rekord 91 zmag

Katere Schumacherjeve F1 rekorde lahko v sezoni 2020 preseže Lewis Hamilton

Schumacher je mejo postavil zelo visoko v svoji dobi prevlade v Formuli 1, saj si je med letoma 2000 in 2004 zagotovil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka. Zdi se, da je sedaj nastopilo zlato obdobje za Hamiltona, ki je na zadnjih šestih prvenstvih osvojil kar pet naslovov in zmagal na 62 dirkah.

Lewisa Hamiltona so zaradi uspeha številni navdušenci in strokovnjaki primerjali z Nemcem, Mark Webber, ki je imel možnost dirkati proti obema, pa meni, da ima Hamilton pomembno prednost.

Webber je Hamiltona in Schumacherja primerjal v pogovoru za Press Association.

Sam bi dal prednost Hamiltonu pred Schumacherjem. Ne pravim, da Michael ni bil dober, saj primerjamo dva velikana. Michael je naš šport spravil v povsem novo stratosfero v smislu kondicije in pristopa. Bil je izreden pionir. “Toda nekatere Michaelove številke so izzvane glede tega, kako je razmišljal o določenih stvareh. Torej, Lewis je, glede na to, kako kliničen je, kako je s šibkejšimi bolidi naredil nekaj zares posebnih stvari zares izjemen.

Mislim tudi, da je popolnejši od Michaela. Hamilton je svoje rezultate dosegel na tehnično čistejši način, preprosto z bojem kolo ob kolesu in brez umazanih trikov pri stiku z drugimi vozniki. “

Nekdanji voznik Formule 1 je prepričan, da je Britanec motiviran in da si tudi ekipa želi novih naslovov:

“Hamilton deluje izjemno lačen zmag in motiviran, prav tako kot Mercedes pod vodstvom Tota Wolffa. Še vedno so odlična kombinacija.

Kateri F1 rekordi bi lahko padli v sezoni 2020

guest
5 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
hubertfast

Podpišem, je boljši od Shumija

Alexx

Lahko je z polno ritjo srat. Ne pozabit, da je Schumi sedel v pokveko od Ferarrija takrat. Njegov talent in sposobnost tehničnega razumevanja je spravil razvil Ferarri na nivo najboljšega dirkalnika in njega med zvezde. Spomnim se legendarnih bojev z Montoyo in Hakkinenom. Hamilton sedi v dovršenem dirkalniku, kateremu nihče niti blizu ne pride. Za primerjavo teh dveh ni enakih pogojev zato tudi primerjava ni možna.

gogi1976

Pa še zlom noge na Hungaroringu, ki mu je vzela še en naslov, tako da ni šanse da je boljši!

Predator

Točno tako Alexx! Dobro napisano in se popolnoma strinjam!!

Predator

Nikoli ni in nikoli nebo boljši od Schumachera,če ravno bo ga prehitel po naslovih!!!!