Walker: Zaradi “poštene” vožnje je Hamilton boljši od Schumacherja in Senne

2

Legendarni britanski komentator dirk Formule 1 Murray Walker meni, da je Lewis Hamilton že najboljši dirkač v zgodovini, predvsem zaradi “čiste” vožnje s katero je desegel vse te uspehe.

Hamilton je na dobri poti, da še v letošnji sezoni preseže rekord Michaela Schumacherja po številu zmag v Formuli 1, hkrati pa izenači tudi Nemčev rekord po številu naslovov svetovnega prvaka.

Medtem ko med ljubitelji Formule 1 poteka burna razprava ali lahko Hamiltona že dojemamo kot največjega vseh časov, pa v to ne dvomi dolgoletni komentator Formule 1 Murray Walker, ki je za Autosport povedal:

Težko je reči kdo je najboljši dirkač v zgodovini, saj je v Formuli 1 dirkalo veliko izjemnih voznikov. Sam bi rekel Lewis Hamilton. Že letos bo najverjetneje presegel Schumacherjeve rekorde, hkrati pa je vse svoje uspehe dosegel na neverjetno čist in pošten način. S tega vidika je nedvomno boljši tako od Schumacherja, kot tudi od Senne. Spomnimo se samo, ko se je Schumacher v Monaku namerno ustavil, da bi blokiral Alonsa, ali pa njegovega trčenja v Villeneuva leta 1997. Lewis ni nikoli storil kaj takšnega.

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marko

Lahk na 10 naslovov pa bo glih za enega Hilla.

Grega

Kaj je gledal samo zadnjo dirko?