Toto Wolff: Mercedes je največja žrtev nove pogodbe Concorde

1

Šef Mercedesa v F1 Toto Wolff pravi, da bo njegova ekipa največja žrtev nove pogodbe Concorde, ki bo stopila v veljavo prihodnje leto.

Pogodba Concorde je sporazum med ekipami in lastniki Formule 1 glede denarnih nagrad in drugih komercialnih izplačil. O trenutnem sporazumu so se pogajali še med mandatom Bernieja Ecclestonea, Liberty Media pa še vedno vodi razgovore za sklenitev nove pogodbe, ki bo stopila v veljavo prihodnje leto.

Medtem ko je večina moštev dosegla dogovor z Liberty Medio in izrazila pripravljenost za podpis pogodbe, je šef Mercedesa Toto Wolff razkril, da so se pogajanja najuspešnejše ekipe zadnjih let in Formule 1 praktično ustavila.

Če ste pripravljeni sedeti za mizo, razpravljati o temah in doseči kompromis, bi morali biti blizu dogovora, toda do sedaj tega pristopa še nisem videl. V novi finančni strukturi je največja žrtev glede izgube prihodka prav Mercedes, hkrati pa smo zaskrbljeni zaradi številnih pravnih, trgovinskih in športnih vprašanj. Ferrari prejme enormno količino denarja samo če se prikaže na stezi.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

In tako je prav formula 1 brez ferrarija ne preživi brez Mercedesa pa z lahkoto kljub temu, da so že neki časa nepremagljivi. Ferrari je sinonim za F1 Mercedes pa skoraj tako kot vsako drugo moštvo nič posebnega.