Leclerc zgrožen: Ker ne želim poklekniti, me obtožujejo, da sem rasist

2

Charles Leclerc se je odločno uprl “ogabnim” obtožbam o rasizmu, ki so bile proti njemu zapisane na družbenih medijih. Te obtožbe izvirajo iz dejstva, da Leclerc in nekateri drugi vozniki na preteklih dirkah niso hoteli poklekniti v boju proti rasizmu.

Charles Leclerc je po dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu podal dodatna pojasnila zakaj se ne želi pridružiti pozivu Lewisa Hamiltona, da bi vsi dirkači Formule 1 pred dirko enotno pokleknili in tako izrazili podporo boju proti rasizmu.

Sem proti rasizmu, borim se proti njemu in vesel sem, da Formula 1 uporablja svojo platformo, da svetu pokaže, kaj je pravi način. Ampak tega nisem hotel storiti (poklekniti), ker so številni protesti po vsem svetu povezani s primeri nasilja in sam ne sprejemam nobene oblike nasilja.”

“Zelo žalostno je videti, kako nekateri obračajo moje besede in me obtožujejo, da sem rasist, kar seveda nisem. Rasizem je ogaben. Sovražim rasizem. Kot sem že velikokrat povedal, sem precej aktiven na družbenih medijih in preprosto ne sprejemam načina, na katerega sem bil obravnavan v zadnjih nekaj tednih, samo zato, ker nisem pokleknil.

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Jurij
Jurij

Bravo Leclerc, kleči se samo prd Bogom.