Leclerc, Stroll in Ocon oproščeni, Russellu kazen petih startnih mest

0

Po zaključku kvalifikacij v Silverstonu so imeli komisarji polne roke dela. v prostore FIE so tako morali oditi Charles Leclerc, Lance Stroll, Esteban Ocon in George Russell, medtem ko se je Lewis Hamilton preiskavi izognil.

Na koncu je kazen izmed četverice prejel zgolj George Russell, saj je Britanec v prvem delu kvalifikacij ni upočasnil ob rumenih zastavah. Russell, ki je sicer v kvalifikacijah zasedel 15. mesto se tako seli na začelje startne vrste.

Charles Leclerc, ki je kvalifikacije končal na četrtem mestu se je v preiskavi znašel potem, ko so ga Ferrarijevi mehaniki iz garaže spustili neposredno pred dirkača ekipe Racing Point Lancea Strolla. Kanadčan je moral na zagovor zaradi enakega prekrška, saj je iz garaže zapeljal v smer vožnje Daniela Ricciarda.

Na zaslišanje je moral tudi Renaultov Esteban Ocon, ki je v hitrem krogu oviral Kimija Raikkonena. Pričakovano je bilo, da bo moral zaradi enakega prekrška komisarje, zaradi oviranja Carlosa Sainza obiskati tudi najhitrejši v kvalifikacijah Lewis Hamilton, ki pa se je na koncu preiskavi izognil.

FIA je na koncu Leclerca, Strolla in Ocona oprostila vseh obtožb, vsi dirkači pa bodo zadržali svoje startno mesto.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje