Helmut Marko: Ne razumemo kje je Mercedes našel toliko konjskih moči

1

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko je začuden nad napredkom, ki so ga med zimskim premorom na področju moči pogonskega sklopa storili pri Mercedesu. Avstrijec tako že priznava, da bo ekipo srebrnih puščic težko premagati pred sezono 2022, ko bo Formula 1 doživela obsežno spremembo pravil.

Čeprav so pri Red Bullu pred sezono odkrito napovedali boj za naslov svetovnega prvaka, so prve dirke pokazale, da je Mercedesova prednost pred konkurenco še večja kot v preteklih letih.

Mercedes je pozimi močno izboljšal predvsem svoj motor, Helmut Marko pa priznava, da pri Red Bullu ne razumejo, kako je lahko ekipa iz Brackleya, kljub omejitvam uspela tako povečati moč svoje pogonske enote.

Pri Hondi ne razumejo kako je Mercedesu uspelo pozimi tako napredovati. Adrian Newey medtem že trdo dela na posodobitvah, toda konjske moči, ki so jih uspeli najti pri Mercedesu so povsem druga zgodba. Vsi postajamo že malce nervozni. Vse ostale ekipe smo v podobnem položaju, saj se vsi zavedamo, da bo slika prihodnje leto zelo podobna. Dvomim, da bo komu uspelo premagati Mercedes pred letom 2022, ko se spremenijo pravila.

Mercedes v kvalifikacijah doseže neverjetnih 1022 konjskih moči

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ti idioti pri red bullu, ravno oni so lani zajebali ferrarija glede motorja, da je morala posredovati fia. In noben do danes ne ve kaj hudiča je bilo nezakonitega. Po vsej verjetnosti so pa deloma zvedeli pri mercedesu in isto zadevo kot jo je imel ferrari 2019 oni uprabljajo 2020. Očitno so pri ferrariju našli kar nekaj sivih con in delajo dejansko že na motorju 2021, ki bi znal biti boljši od Mercedesa, zato pa so se strinjali s fio, da vse skupaj pozabijo sezono 2020 dajo pod streho in tehnologijo, ki jim je lani prinesla v motorju veliko prednost,… Preberi več