Hamilton: Težko mi je podpisati milijonsko pogodbo v časih, ko so ljudje lačni

5

Lewis Hamilton je razkril, da je edini razlog, da še ni podpisal nove pogodbe z Mercedesom, ta, da se počuti “nekoliko neprijetno” zaradi ekonomske negotovosti, ki jo povzroča svetovna pandemija koronavirusa.

Mercedes je že podpisal novo enoletno pogodbo z Valtterijem Bottasom, medtem ko naj bi bilo podaljšanje dogovora z Lewisom Hamiltonom zgolj vprašanje časa. Britanec naj bi zahteval triletno pogodbo v višini 180 milijonov funtov, kar bi pomenilo, da bi njegova plača poskočila na 60 milijonov funtov letno.

To je ogromna povišica, zlasti v času, ko se podjetja po vsem svetu soočajo s krizo, ki je še posebej prizadela avtomobilsko industrijo. Vendar pa se pri Mercedesu zavedajo, da je Hamilton najboljši, in če jih bo lahko pripeljal do še nekaj naslovov, se bo investicija vsekakor splačala.

Hamilton je pred drugo dirko v Silverstonu razkril, da je podpis nove pogodbe zelo blizu, ovira pa ga predvsem neprijeten občutek zaradi globalne ekonomske situacije.

“Res si želim. Prepričan sem, da je Toto (Wolff) že nekoliko zaskrbljen, ker se nisem preveč zavzemal za to. Ne vem, sem samo zelo miren posameznik. Mislim, da se zlasti v času, ko ljudje izgubljajo službo, na splošno ne počutim najbolje, ko sedim in govorim o številkah in o novi pogodbi. Neprijetno je govoriti o milijonih, medtem ko so tam ljudje, ki ne jedo, ki so stradajo in ljudje, ki so med to pandemijo izgubili službo.

Torej, ne vem, počutim se malo nerodno in zato sem stopil korak nazaj, toda seveda bom to storil v neki fazi. Upam, da se bodo kmalu stvari vsaj malce povrnile v normalo. Popolnoma sem predan svoji ekipi in ne želim biti nikjer drugje, toda želim, da se vsa situacija malce umiri.

 

guest
5 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Predator

Daj daj prosim lepo no! To lahko goviš otrokam v vrtcu! Saj pa se ti samo za denar gre! In z vso silo se tudi hočeš spisat v zgodovino kot najbolje plačan voznik v F1. Zakaj pa pol zahtevaš 180 milijonov??!!

Grega

Gobezdač! Pa dirkaj zastonj. Saj imaš avto, ki je dvakrat boljši od vseh ostalih.

Predator

Točno tako Grega! Naj raje gre v Afriko žirafe jahat!

Alexx

Na bruhanje mi gre ta izjava. Ja potem pa hopla zastonj za volan te tri leta in razdeli teh 180 milijonov tistim, ki jih potrebujejo. Ti jih ne. Dvoličnost pa taka…

Predator

Točno tako Alexx