Toto Wolff: Mercedes ni kriv za predvidljivo sezono

2

Mercedes je tudi sezono 2020 začel na dominanten način, Lewis Hamilton in Valtteri Bottas pa po treh dirkah nove sezone prepričljivo zasedata vrh prvenstvene lestvice. Medtem ko nekateri menijo, da je sezona praktično že odločena, pa šef ekipe srebrnih puščic Toto Wolff poudarja, da Mercedes ni odgovoren za predvidljiv razplet prvenstva.

S tremi zmagami na treh dirkah je Mercedes na dobri poti, da že sedmič zapored osvoji prvenstvo konstruktorjev. Hkrati se zdi, da se sta edina konkurenta za vozniški naslov prav dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in Valtteri Bottas.

Šef Mercedesa Toto Wolff je kljub dominantnemu začetku sezone prepričan, da prvenstvo še ni odločeno.

Če bi sezono 2020 vzeli za samoumevno, kot sprehod po parku, v zadnjih letih ne bi osvojili vseh teh prvenstev. Prevlada ene same ekipe je seveda zmeraj nekoliko monotona, ne glede na to, ali gre za Red Bull v obdobju 2010 do 2013 ali pa za Ferrari ob začetku tisočletja. V vsakem primeru pa ekipa, ki prevladuje ni odgovorna za morebitno predvidljivost prvenstva. Želim si nič drugega kot močno konkurenco z neznanim izidom vsak petek, ko začnemo FP1, vendar je zelo težko, da v tej fazi zares spremenimo vrstni red. Imamo en ključni cilj in to je, da vsak konec tedna dirkamo po svojih najboljših močeh, zberemo veliko število točk in se borimo za prvenstvo. Ničesar drugega ne moremo storiti.

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Frela

FIA in Bernie sta vedno znala ustaviti prevlado ene ekipe… Ferrari in Red Bull so ustavili z novimi pravili. Mercedesa pa nihče ne ustavlja, ker je dejansko vse povezano samo še z denarjem. In 2 leti pred pravili so pri Mercedesu že razvijali hibrini pogon – potem ni čudno, da so imeli par let najboljši motor – zakaj malce po pogonski enoti Mercedesa ne pogledajo? Morda tudi oni ne nek način “goljufajo”? Kdo ve, zakaj ne?

hubertfast

Ah, ne bluzi, kje si to prebral. Specifikacije za nove motorje so vsi dobili enako…. Sprijazni se da eni pač boljše delajo, vedno je bilo tako