Renault: “Prerojeni” Alonso je odvrgel “toksično” prtljago

0

Renault verjame, da bo v Formulo 1 pripeljal “novega” in “boljšega” Fernanda Alonsa, ki se je medtem, ko ni dirkal v elitnem razredu motošporta otresel “strupene” prtljage.

Francoski proizvajalec avtomobilov je s Špancem podpisal dveletno pogodbo, ki bo začetek njegovega tretjega obdobja z ekipo, s katero je osvojil dva naslova svetovnega prvaka Formule 1.

Medtem ko si je Alonso v svoji karieri prislužil sloves dirkača, ki na svojo ekipo v primeru, da se stvari ne odvijajo po njegovih željah, javno izliva frustracije, šef Renaultove ekipe Cyril Abiteboul verjame, da je Alonso sedaj popolnoma drugačna oseba.

Abiteboul  je za Motorsport.com povedal:

Mislim, da so bila leta, ki jih je preživel zunaj F1 zanj priložnost, da se ponastavi, in da dejansko spozna, kako srečni ali privilegirani smo vsi, da delujemo in nastopamo v Formuli 1. Prepričan sem, da se bo vrnil svež in prerojen. Ne pozabimo kako je lahko konkurenca strupena za ljudi, za posameznike. Ne glede na to, kako se trudiš ali kako pridno delaš, ne moreš zmagati in to se v Formuli 1 stalno dogaja. Ne čudim se, da takšen šport ustvarja tovrstne razmere in zapuščino, toda tudi to je priložnost, da v Formuli 1 pripeljemo “svežega” Fernanda Alonsa.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje