Neuradno: Bottas za Mercedes tudi v sezoni 2021

0

Po poročanju Motorsport.com naj bi Valtteri Bottas svojo pogodbo z Mercedesom podaljšal še za dodatno leto.

Bottasu se pogodba z Mercedesom izteče ob koncu leta, njegov sedež pa je bil v zadnjem času podvržen številnim špekulacijam.

Potem ko so pri Mercedesu uradno zavrnili možnost, da bi v svoje vrste pripeljali Sebastiana Vettla, se je vodstvo ekipe iz Brackleya odločalo med Bottasom in članom Mercedesove dirkaške akademije Georgeom Russellom, ki trenutno dirka za Williams.

Čeprav naj bi bil Russell prva izbira šefa ekipe Tota Wolffa, so se po navedbah Motorsport.com pri Mercedesu odločili za stabilnost, Bottas pa bo tako svojo pogodbo podaljšal še za dodatno leto.

Čeprav naj bi želel šef ekipe Toto Wolff naslednje leto priložnost ponuditi nadarjenemu Russellu, bi takšna odločitev pomenila, da bi Bottas ostal brez možnosti za sedež v kateri izmed konkurenčnih ekip, saj je Renault medtem podpisal pogodbo s Fernandom Alonsom.

Potem ko je Bottas na uvodnih dirkah letošnje sezone prikazal dobro formo, so se pri Mercedesu odločili, da Finca obdržijo še za dodatno sezono, uradna potrditev pa naj bi se zgodila v bližnji prihodnosti.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje