Vettlova resnica: Kako je Seb ob prvi priložnosti svojega šefa postavil na laž

0

Po mesecih molka je Sebastian Vettel izkoristil prvo priložnost, da je svojega šefa pri Ferrariju Mattio Binotta postavil na laž…

12. maja je Ferrari uradno objavil konec sodelovanja sodelovanja s Sebastianom Vettlom, ki ob koncu leta zapušča Maranello. “To odločitev smo sprejeli skupaj s Sebastianom,” je takrat odločitev komentiral Mattia Binotto, –

Verjamemo, da je to najboljša rešitev za obe strani. Zaradi Sebastianove vrednosti to ni bil preprost korak, saj ga cenimo kot voznika in kot osebo. Do te odločitve ni vodil noben poseben razlog, temveč skupna odločitev da je prišel čas, da se naši poti ob koncu leta razidejo.

Vettel zadeve vse od uradne potrditve ni komentiral, štirikratni svetovni prvak pa je na Red Bull Ringu izkoristil prvo priložnost, da svojega delodajalca postavi na laž.

Nemec je na tiskovni konferenci pred prvo dirko nove sezone Formule 1 dejal:

Bil sem zelo presenečen, ko me je Mattia poklical in mi sporočil, da ekipa nima namena podaljšati pogodbe. Do tistega trenutka nisem od ekipe prejel nobenega signala in pričakoval sem, da se bomo o zadevi vsaj pogovorili. Lahko potrdim, da pogovorov nikoli ni bilo in nisem prejel nobene ponudbe. Pred tem je bila vsa naša komunikacija v smeri, da želimo nadaljevati skupno pot in prav zato je bilo vse skupaj zame veliko presenečenje.

Iz izjav obeh glavnih akterjev je tako očitno, da pri Vettlovem odhodu iz Maranella ne gre za sporazumno prekinitev zakonske zveze, temveč bolj enostransko ločitev.

Že lani smo pisali, da je Sebastian Vettel najverjetneje naslednji dežurni krivec za Ferrarijevo nezmožnost osvojitve naslova. Ferrari je pač Ferrari in sedaj se lahko vprašamo le, kdo bo naslednji?

Bo Sebastian Vettel naslednja Ferrarijeva žrtev?

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje