Italijanski mediji neusmiljeni: Ferrari nima bolida, nima filozofije in nima dirkačev

0

Ponedeljek je pričakovano prinesel dramatične naslove italijanskih časnikov, ki po polomu na včerajšnji dirki v Spielbergu, ne varčujejo s kritikami na račun Ferrarija.

Druga dirka letošnje sezone v avstrijskem Spielbergu se je za Ferrari praktično končala že v prvem krogu, ko sta v tretjem ovinku medsebojno trčila Charles Leclerc in Sebastian Vettel.

Po slabi kvalifikacijski formi in nedeljskem polomu, si je Ferrari prislužil ostre kritike italijanske sedme sile, ki je v svojih zapisih enota – Ferrari je dosegel dno.

Pri Tuttosport so zapisali:

“Odštevali smo do začetka sezone, Ferrari pa jo je že izgubil. Brez bolida, brez filozofije in brez dirkačev. Vettel je po zadevi glede pogodbe popolnoma zmeden, Leclerc  pa meni, da še vedno vozi na virtualnih dirkah po spletu. To je absolutno dno.

Nič kaj bolj prizanesljivi niso bili niti pri Gazzetta dello Sport:

Nočna mora Ferrarija – SF1000 nima prihodnosti. “Murphy’s Law” se bo kmalu imenoval “Ferrari Law”. Če obstaja možnost, da bo šlo kaj narobe, bo šlo. Včeraj smo imeli ponovitev dogajanja v Braziliji, Leclerc pa je vodil igro.

Pri Autosprint pa zahtevajo, da se vodstvo Ferrarija končno opredeli do vprašanja, kako prebroditi to veliko krizo.

Povejte kaj boste storili, brez odlašanja, saj je čas. Vsem, ki jim je mar za Cavallina. Ni pomembno kaj se bo zgodilo z Binottom, potrebujemo strategijo, saj je trenutni položaj brezupen.V takšnem času bi zagotovo govoril Enzo Ferrari, govoril bi Di Montezemolo in sedaj mora govoriti John Elkann. Nekaj je potrebno storiti.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje