Helmut Marko besen: Hamilton nam je uničil dirko

1

Po dirki za VN Avstrije je bil glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko vidno nezadovoljen s “skromno” kaznijo, ki jo je za trčenje v Alexandra Albona ob koncu dirke prejel Lewis Hamilton.

Pri Red Bullu bodo želeli uvodno dirko letošnje F1 sezone čimprej pozabiti, saj sta tako Max Verstappen, kot Alexander Albon VN Avstrije predčasno končala.

Albon je sicer v zaključku dirke prišel celo v položaj, ko bi lahko napadel oba dirkača Mercedesa, a je zalet tajskega dirkača s trčenjem ustavil Lewis Hamilton, ki je za incident prejel kazen pribitka petih sekund na čas dirke.

Po mnenju Helmuta Marka pa je tovrstna kazen bistveno premajhna, saj je Hamilton s svojim manevrom uničil dirko celotni ekipi Red Bull.

Marko je za ORF povedal:

Če je nekdo kriv, dobi le pet sekund in osvoji veliko točk, potem vse skupaj ni ravno pravično. Višina kazni ne ustreza škodi, ki jo je naredil. Hamilton nam je uničil dirko in kazen bi morala biti bistveno strožja. Menim, da je potrebno prilagoditi pravila, saj to enostavni ni pošteno. Lani smo imeli podobno situacijo v Braziliji, ko je Hamiltona prav tako trčil v Albona. Zanj se ni spremenili veliko, naša dirka pa je uničena.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Michael Schumacher

Daj utihni starec pa pojma nima o ničemer vse kar poveš v naprej se nikoli ni zgodilo .Čas je da se poslovis bil si najslabši voznik in zdaj najbolj pameten .Niki Lauda je bil car ne ti jokica