Binotto: Formula 1 je v Mugellu 20 sekund hitrejša od MotoGP

0

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je prepričan, da bodo letošnji F1 dirkalniki poskrbeli, da bo po 16. letih padel rekord steze v Mugellu.

Zaradi pandemije koronavirusa je morala Formula 1 močno prilagoditi letošnji koledar dirk, posledično pa se bo najhitrejši cirkus prvič v zgodovini ustavil na Ferrarijevi stezi v Mugellu, kjer bo scuderia praznovala svojo 1000. dirko v Formuli 1.

Rekord na 5,245 kilometrov dolgi progi z 14 ovinki drži Rubens Barrichello, Brazilec pa ga je postavil leta 2004. Barrichello je s Ferrarijem F2004 dosegel čas 1:18.704, njegova povprečna hitrost pa je znašala 239.911 km/h.

Potem ko je Ferrari letos v Mugellu že opravil testiranje, je šef ekipe Mattia Binotto prepričan, da bo letos padel nov rekord slavnega italijanskega dirkališča.

“Naredili smo zelo podoben čas kroga s polnim rezervoarjem, ne da bi sploh lovili hiter čas. Prepričan sem, da bo čas pole positiona tudi nov rekord kroga.

Binotto pa hkrati poudarja, da dirkače v Mugellu čaka fizično zelo zahtevna preizkušnja.

Mugello je zelo hitra proga, ki jo sestavljalo skoraj izključno hitri ovinki. Imamo dolgo ravnino, nato pa bolj ali manj samo hitre ovinke. To bo velik test za bolide, dirkače in pnevmatike. Gledati F1 dirkalnike v Mugellu je resnično fascinantno, saj so približno dvajset sekund hitrejši kot serija Moto GP.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje