Allison: Mercedes že mesece dela na bolidu za sezono 2022

0

Tehnični direktor ekipe Mercedes James Allison je razkril, da v Brackleyu že pospešeno delajo na razvoju bolida za sezono 2022, ko bo Formula 1 doživela obsežno spremembo pravilnika.

Mercedes je v sezono 2020 vstopil na dominanten način, saj sta Lewis Hamilton in Valtteri Bottas poskrbela, da je ekipa srebrnih puščic na prvih treh dirkah slavila prav toliko zmag.

Kljub temu, da se je nova sezona komaj pričela, pa pri Mercedesu že razmišljajo o prihodnosti, predvsem o letu 2022, ko bo Formula 1 doživela velike spremembe tehničnega pravilnika.

Čeprav aerodinamičnega razvoja novih avtomobilov še ni dovoljeno začeti, James Allison razkriva, da je možno začeti delovni proces na številnih drugih področjih:

“Na bolidu za sezono 2022 delamo že mesece in to bomo nadaljevali skozi vse leto. Čeprav razvoj aerodinamike še ni dovoljen, so nova pravila znana že nekaj časa in obstaja veliko področij, na katerih lahko delamo. Vsi v tovarni so izredno motivirani, saj sezona 2022 pomeni nov začetek, ko vse ekipe začnemo praktično iz ničle.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje