Zanardijevo stanje po drugi operaciji ostaja zelo resno

0

Nekdanji dirkač Formule 1 Alex Zanardi je v bolnišnici  Santa Maria alle Scotte prestal že drugo operacijo, njegovo zdravstveno stanje pa ostaja “zelo resno”.

53-letnik je bil na dirki v Pienzi udeležen v nesrečo s tovornjakom, ob trčenju pa je utrpel hude poškodbe glave. S helikopterjem so Zanardija takoj po nesreči odpeljali v siensko bolnišnico Le Scotte, kjer je še isti večer prestal nujno operacijo.

Potem ko so pri slikanju glave ugotovili, da se je situacija znova poslabšala, je Zanardi prestal še drugo operacijo, po posegu pa Italijan nadaljuje okrevanje na intezivni negi.

Izjava, ki jo je podala bolnišnica je potrdila, da je Zanardijevo stanje z nevrološkega vidika “resno” in da je njegova prognoza “zaupna”.

V okviru diagnostičnih in terapevtskih ocen, ki jih je opravila ekipa, ki zdravi športnika, je bil opravljen CT pregled. Ta diagnostični pregled je pokazal poslabšanje bolnikovega stanja, zaradi česar je bilo potrebno opraviti drugo nevrokirurško operacijo. Po operaciji, ki je trajala približno dve uri in pol, je bil Alex Zanardi znova hospitaliziran na oddelku za intenzivno nego, kjer ostaja intubiran.”

Zanardi je od tedaj v umetni komi, njegov zdravnik Dr Robusto Biagioni pa je razkril, da Italijan brez takojšnje zdravniške intervencije nesreče ne bi preživel.

Moji sodelavci so ga našli globoko nezavestnega, s kratkimi trenutki nemira, ko je premikal roke. Na obrazu so bile zlomljene številne kosti in tisto, kar nas je na začetku najbolj skrbelo, je bila zelo huda poškodba desnega očesa. Jasno je bilo tudi, da si je zlomil lobanjo. Za nasvet smo takoj prosili tudi oftalmologa.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje