Villeneuve: Leclercov prihod Ferrariju ni prinesel nič pozitivnega

1

Svetovni prvak iz sezone 1997 Jacques Villeneuve meni, da prihod Charlesa Leclera v Ferrari ekipi iz Maranella ni prinesel pozitivnih učinkov in je prepričan, da bi moral Ferrari še eno sezono obdržati Kimija Raikkonena.

Pri Ferrariju so po koncu lanske sezone Kimija Raikkonena zamenjali s Charlesom Leclercom, ki je v svoji premierni sezoni za volanom rdečega bolida navdušil z dvema zmagama in sedmimi pole positioni.

Villeneuve sicer priznava, da je Leclerc izjemno nadarjen, a hkrati poudarja da je Ferrari storil napako, saj je njegov prihod porušil ravnotežje v ekipi.

Leclercov prihod je povsem porušil stabilnost pri Ferrariju. Leclerc je storil več napak, ko je želel dokazati, da je prvi voznik in s tem oškodoval celotno ekipo. Charles je odličen voznik in sam menim, da je pripravljen, po drugi strani pa na takšno situacijo ni pripravljen Ferrari, saj ne obvladujejo situacije. S tem bolidom bi morali zmagovati dirke, dosegli pa so tri stopničke. Morali bi obdržati Raikkonena, s čimer bi ohranili stabilnost ekipe v letu, ko bi se morali boriti za naslov.”

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Grega

Pa še res je!