Se nepremagljivi Mercedes počasi razpada?

1

Potem ko je Mercedes potrdil, da ekipo zapušča šef oddelka za razvoj motorjev Andy Cowell je že jasno, da se v moštvu, ki je v zadnjih šestih letih v Formuli 1 osvojilo vse možne lovorike, pojavljajo prve razpoke.

Mercedes je s šestimi zaporednimi naslovi svetovnega prvaka izenačil neverjeten Ferrarijev rekord, ekipa iz Brackleya pa lahko letos svoj izjemni niz še podaljša. Kljub temu pa se zdi, da z odhodom Cowella in špekulacijami o odhodu Tota Wolffa, dominantna ekipa Formule 1 počasi razpada.

Novinar britanske televizije Sky F1 Ted Kravitz je prepričan, da je glavna figura pri obstoju ekipe prav Wolff, katerega usoda bo vpivala še na usodo številnih ostalih članov ekipe, vključno s prvim zvezdnikom Lewisom Hamiltonom.

Zdi se, da se ekipa prijateljev, po mnogih letih počasi razpada. Očitno je Cowell prijateljem pri Mercedesu povedal, da v mislih nima druge ekipe, toda ali resnično odhaja brez garancije, da bi lahko delal nekje drugje? Cowell sicer ni največji problem, saj ga je še vedno mogoče zamenjati.

Vse stoji ali pade s Totom Wolffom. Obstajajo dobri ljudje, ki lahko nadomestijo vse druge zaposlene v organizaciji, toda ko Toto zapusti ekipo, bo Lewisa Hamiltona resnično začelo skrbeti. Potem bi lahko prevlada izginila, kot se je to na koncu zgodilo vsaki dominantni ekipi v Formuli 1.

 

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ne bi rekel tako hitro, v motornem oddelku so bili s cowell vsaj prvi dve leti brez konkurence potem so pa Italijani zavihali roke in imajo sedaj najboljši pogonski sklop. Sedaj pa meecedes zaostaja ampak menjava vodilnega človeka na motornem oddelku ni tako hudo, da bi kar razpadli.