Mercedes in Racing Point blokirala kvalifikacijske sprinterske dirke

0

Izvršni direktor Formule 1 Chase Carey je potrdil, da ekipe niso dosegle dogovora o preizkusu formata kvalifikacijskih sprinterskih dirk, ki bi jih izvedli na prvih dveh dirkah letošnje F1 sezone.

Ekipa Mercedes je od samega začetka nasprotovala prizadevanju za eksperimentiranje s formatom kvalifikacijskih dirk, ki ga je Formula načrtovala na uvodnih dirkah letošnje sezone. Moštvo aktualnih svetovnih prvakov je tako skupaj z ekipo Racing Point blokiralo uvedbo novega koncepta, saj se morajo z njegovo uveljavitvijo strinjati vse F1 ekipe.

V preteklem tednu je bila ideja sprinterske dirke na dnevnem redu razprave med Liberty Medio, FIO in F1 ekipami, Formula 1 pa si je želela koncept preizkusiti na dirkah v Avstriji in v Veliki Britaniji, medtem ko bi v preostanku koledarja videli ustaljen urnik dirkaškega vikenda.

Da moštva o preizkusu novega formata niso dosegla dogovora, je že potrdil tudi šef Formule 1 Chase Carey.

V zadnjih nekaj letih smo se pogovarjali o tem kako narediti nekatere spremembe, ki bodo spoštovale šport, hkrati pa bi izboljšale izkušnjo navijačev. Na prvih dirkah v letošnji sezoni smo načrtovali preizkus koncepta kratkih kvalifikacijskih dirk, a idejo niso potrdile vse ekipe. Spremembe v tako kratkem časovnem okviru zahtevajo popolno soglasje.

Po poročanju Motorsport.com so bile ideji načelno naklonjene vse ekipe z izjemo Mercedesa, ki je jasno izrazil nestrinjanje z eksperimentiranjem s kvalifikacijskim formatom. Mercedesu se je pri glasovanju pridružila tudi ekipa Racing Point.

Sprinterska dirka v obratnem vrstnem redu bi potekala v soboto, ideja pa je v tem, da bi dirkači v najboljših bolidih na krajši dirki morali pridobiti čimveč mest, da bi si zagotovili najboljši možni startni položaj. Ob tem sprinterska dirka ne bi štela za točke, temveč bi izključno določila vrstni red nedeljske dirke. Dirkači bi startali v obratnem vrstnem redu, glede na njihovo uvrstitev v svetovnem prvenstvu.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje