Mansell: Današnji dirkači izgledajo, kot bi prišli iz kozmetičnega salona

0

Legenda Formule 1 Nigel Mansell je poudaril, da je bilo dirkanje v njegovih časih bistveno bolj nevarno, dirkači pa so po dirki zaradi izčrpanosti komaj izstopili iz svojega bolida.

Britanec, ki je leta 1992 z Williamsom postal svetovni prvak meni,  da si današnji dirkači sploh ne morejo predstavljati, kako težko je bilo nekoč dirkati v elitnem razredu motošporta.

Mansell je za Daily Mail povedal:

“Trikrat zlomljen hrbet, dvakrat zapestje, zmečkani in titan v levi rami, so le nekatere poškodbe, s katerimi sem se soočil v svoji karieri. Vprašajte vsakega kirurga in povedal vam bo, da takšne stvari pustijo posledice za vse življenje. Danes iz dirkalnika izstopijo, kot bi prišli iz kozmetičnega salona. Formula 1 v osemdesetih in devetdesetih letih je bila zelo resen poklic. Če se niste ubili, ste imeli veliko možnosti za resno poškodbo. Nikoli nisi vedel, kaj se bo zgodilo.”

Britanec se še danes z grozo spominja smrti svojega dobrega prijatelja Gillesa Villeneuvea, ki je umrl leta 1982 v Zolderju.

“V tistih dneh so ljudje redno umirali, kar je lahko resno vplivalo na tvojo psiho. Gilles je bil moj dober prijatelj in nikoli ne bom pozabil tragedije, ki se je pripetila v Zolderju. To bo ostali z mano do konca mojih dni. Na stezi sem bil neposredno za njim in videl sem kako je letel po zraku. Takoj sem vedel, da so njegove možnosti za preživetje minimalne. To je bil najbolj šokanten prizor, kar sem jih kadarkoli videl.

Usodni trk Gillesa Villeneuva

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje