Italija v strahu pred novim Ferrarijevim polomom

0

Sezona Formule 1 se bo po dolgi prekinitvi končno začela ta konec tedna v Avstriji, v italijanski javnosti pa je po skromnih formi na zimskih testiranjih in pomanjkanjem posodobitev, že čutiti pritisk morebitnega novega Ferrarijevega spodrsljaja.

Medtem ko je v zadnjih mesecih naslovnice medijev povsem zavzele novice o pandemiji koronavirusa, se slab teden pred začetkom nove F1 sezone, v ospredje vse bolj prebija tudi športni vidik dirkanja v Formuli 1.

Po navedbah italijanskega časnika Corriere della Sera bi bilo bolje, da bi Ferrari še vedno govoril o drugih stvareh kot o formi slavne italijanske ekipe.

Italijansko javnost skrbi predvsem napoved, da Ferrari v Avstrijo ne bo pripeljal načrtovanega posodobitvenega paketa, s katerim bi Scuderia zmanjšala zaostanek za Mercedesom in Red Bullom, ob tem pa bi lahko ekipo iz Maranella ogrožala tudi ekipa Racing Point, ki je na testiranjih prikazala zelo dobro formo.

Corriere della Sera še navaja, da naj bi bili zaskrbljeni tudi Ferrarijevi inženirji, ki po slabi formi na zimskih testiranjih še vedno plavajo v temi in ne vedo, kako se bo pravzaprav na stezi odzival novi Ferrari SF1000.

Ferrari zanika navedbe: Nimamo dodatnih 15 konjskih moči

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje