Horner: Kvalifikacijskim dirkam nasprotuje samo Toto Wolff

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je razkril, da je na zadnjem sestanku med Liberty Medio, FIO in ekipami, uvedbi formata kvalifikacijskih dirk nasprotoval zgolj šef Mercedesa Toto Wolff.

Format dirk z obrnjeno startno vrsto je že dobro uveljavljen v nižjih dirkaških kategorijah, v zadnjih letih pa je postal tudi vse bolj priljubljen. Po eni strani si morajo dirkači z boljšimi bolidi utirati pot v ospredje iz začelja, tisti slabši pa imajo možnost dirko začeti povsem v ospredju.

V petek je bila ideja sprinterske dirke na dnevnem redu razprave med Liberty Medio, FIO in F1 ekipami, Formula 1 pa si želi koncept preizkusiti na dirkah v Avstriji in v Veliki Britaniji, medtem ko bi v preostanku koledarja videli ustaljen urnik dirkaškega vikenda.

Šef Red Bulla Christian Horner je za Sky F1 razkril, da ekipa Rdečih Bikov uvedbo novega koncepta podpira:

“Mislim, da imamo letos edinstveno situacijo, saj bomo imeli dve dirki na istem prizorišču. To je popoln čas, da poskusimo nekaj drugačnega. Sicer pa bi ob stabilnih vremenskih razmere v drugi dirki videli enak razplet kot v prvi. Prejšnji teden je bila razprava, na kateri sta FIA in Liberty Media podali predlog, da bi letos imeli dirke z obratno startno vrsto. Pri Red Bullu to spremebo podpiramo, osebno celo menim, da bi to lahko preizkusili v celotni sezoni.

“Edini človek, ki predloga ni podpiral, je bil Toto [Wolff], saj meni, da bo posegel v Lewisov pohod na sedmi naslov svetovnega prvaka. Zanj bi bila to spremenljivka preveč. Pri Mercedesu pričakujejo, da bodo najhitrejši in zato jim obratna startna vrsta ne ustreza.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje