Helmut Marko: Nisem rasist!

1

V sredo je svet Formule 1 pretresel vihar, ko je Lewis Hamilton napadel Helmuta Marka zaradi citata, za katerega se je kasneje izkazalo, ga športni šef Red Bulla sploh ni izrekel.

Spletna stran Essentially Sports je objavila članek, da je Marko na nemški televizijski postaji RTL rekel, da “so nekateri vozniki ukvarjajo s tem, da govorijo o pomembnih življenjih (#blacklivesmathers), medtem ko je za Maxa Verstappna edina pomembna stvar osvojitev prvenstva Formule 1.

Omenjena spletna stran je nato svoj članek umaknila, saj se je izkazalo, da so bile besede Helmuta Marka očitno vzete iz konteksta oziroma celo izmišljene.

Marko je v intervjuju za Motorsport-Total pojasnil svojo plat zgodbe.

Moj telefon je skoraj pregorel. Vicky Lloyd (tiskovna predstavnica Red Bulla) me je poklicala in me vprašala ali sem res to izjavil. Nisem imel pojma, o čem govori, saj je vse skupaj prišlo na plano kot strela z jasnega. Nisem se mogel spomniti, da bi rekel kaj takšnega.

Marko je razkril, da sta s Hamiltonom medtem že zgladila vsa nesoglasja.

Čustveno je zelo vpleten in ne moremo mu zameriti, da ni preveril pristnost novic. Sedaj ukrepamo proti spletni strani, toda na srečo je tudi veliko novinarjev, ki lahko vidijo, kaj se dogaja. Nisem rasist. V naši organizaciji delamo z ljudmi različnih narodnosti. Tako je bilo v mladinskem programu vedno in tako vedno tudi bo. “

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Seveda ni in Hamilton izkorišča besedo rasizem kot črnci sedaj v ZDA, kjer razbijajo, ropajo itd … Če bi Hamilton bil tako čist kot solza potem nebi vozil meecedesa in nosil oblačila Hugo boos. Vemo za kaj je Hitler rabil omenjeni znamki😂