Hamiltona preplavil bes: Krivice, ki jih doživljajo naši bratje in sestre so ogabne

0

Šestkratni svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton je dejal, da se počuti, kot da ga je popolnoma preplavil bes, ob tem pa vse ljudi pozval naj se izrečejo proti rasizmu in zagovarjajo pravičnost.

Britanec je v nedeljo kritiziral Formuli 1 zaradi molka o umoru Georgea Floyda, neoboroženega temnopoltega moškega, ki je umrl v Minneapolisu, potem ko mu je beli ameriški policist pokleknil na vrat.

Derek Chauvin, policist, ki je s kolenom stisnil Floydov vrat, je bil obtožen umora tretje stopnje in uboja druge stopnje. Trije drugi vpleteni policisti pa niso obtoženi.

Hamilton je svojo jezo še enkrat več izrazil na družbenih omrežjih.

Pretekli teden je bil tako temen, da nisem mogel zadržati svojih čustev. Tisti od nas, ki so črni, rjavi ali nekaj vmes, to doživljamo vsak dan in ne bi se smeli počutiti, kot da smo rojeni krivi in ne pripadamo temu svetu. Zaradi barve kože ne bi smelo biti ogroženo naše življenje. V zadnjih dneh sem občutil toliko jeze, žalosti in besa, kot še nikdar prej. Nepravičnost, s katero se vedno znova srečujemo bratje in sestre po vsem svetu, je ogabna in to se mora prenehati takoj!

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje