Ferrari: Koncept letošnjega bolida je zgrešen

0

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je priznal, da je Scuderia zgrešila koncept letošnjega dirkalnika SF1000, a hkrati poudaril, da bo Ferrari že na dirko na Madžarskem pripeljal praktično nov dirkalnik.

Potem ko je Ferrari na letošnjih predsezonskih testiranjih prikazal skromno formo, je šef ekipe Mattia Binotto priznal, da novi Ferrari ni tako konkurenčen, kot so si to želeli v Maranellu.

Binotto je v pogovoru za Motorsport.com razkril, da bo Ferrari na prvih dveh dirkah v Avstriji nastopil z bolidom, s katerim sta Sebastian Vettel in Charles Leclerc končala zimska testiranja v Barceloni.

Ta konec tedna bomo nastopili z enako konfiguracijo bolida, kot je bila uporabljena ob koncu zimskih testiranj. To ne pomeni, da smo v tem v zelo omejenem času počivali, toda na voljo smo imeli zgolj pet tednov, v katerih smo lahko delali na dirkalniku. Resnica je, da nas je rezultat testov prisilil, da smo spremenili smer razvoja, zlasti na aerodinamičnem področju. Najprej smo morali razumeti, zakaj nismo dosegali rezultatov, ki smo jih pričakovali, in kako bi lahko celoten program ponovno usmerili v pravo smer.

Zato smo se odločili, da bomo pripravili nov program, ki bo zajemal celoten bolid, vedoč, da ne bo vse pripravljeno za prvo dirko. Naš cilj je predstaviti posodobitve na tretji dirki 19. julija na Hungaroringu. Vemo, da trenutno nimamo najhitrejšega paketa. To smo vedeli že pred odhodom v Melbourne in to se ni spremenilo.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje