Ferrari: Je Vettel ostal brez testiranja zaradi kazni?

1

Po poročanju italijanskih medijev je razlog, da Sebastian Vettel ni sodeloval na današnjem testiranju novega Ferrarija SF1000 v okviru filmskega dne pravzaprav kazen, ki jo je Ferrari podelil Nemcu, ker si le ta ni želel znižati svoje plače.

Potem ko je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto potrdil, da bo v okviru snemalnega dne, za volan Ferrarija SF1000 sedel zgolj Charles Leclerc, so se nemudoma pojavile špekulacije o vzroku za to odločitev.

Ker se je sezona Formule 1 zaradi pandemije koronavirusa drastično skrčila, imajo ekipe posledično bistveno manj prihodkov. Pri Ferrariju so se zato odločili, da bo vsak zaposleni kot znak solidarnosti žrtvoval 25 odstotkov svoje plače. Medtem ko se je Charles Leclerc pridružil glavnini Ferrarijevih uslužbencev, se je Sebastian Vettel odločil drugače.

Po navedbah italijanskih medijev pa naj bi bilo prav Vettlovo samovoljno vedenje vzrok za Ferrarijevo odločitev, da dodatne kilometre z novim dirkalnikom omogoči zgolj Leclercu.

Charles Leclerc z novim Ferrarijem dirkal po ulicah Maranella

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Eh to ni dobro, če je avto dober spet ne bo prvak, ker se bodo sami med sabo zajebali. Mislim pa, da bo ferrari 3 violina letos.