Ecclestone: Nisem kriv, da sem se rodil bel

0

Dolgoletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone se je odzval na ostro kritike, ki jih je zaradi svoje izjave za CNN prejel tako od vodstva Formule 1, kot od Lewisa Hamiltona. Ecclestone poudarja, da sam ni rasist, temveč je izpostavil zgolj nekatera dejstva.

Dolgoletni vodja Formule 1 je za CNN povedal:

Lewis je poseben. Vsi vemo, da je odličen voznik, sedaj pa je očitno postal tudi dober govorec. Mislim, da je to kar počne za temnopolto skupnost zelo pozitivno, vendar dvomim, da bo to kaj spremenilo v Formuli 1. Potrebno se je zavedati, da vsi ljudje ne mislimo enako in pogosto so črnci celo večji rasisti od belcev. Po mojem mnenju je neumno rušiti spomenike. Morali bi jih pustiti in iz njih se lahko otroci marsikaj naučijo.

Njegova izjava je naletela na burne reakcije, šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton pa je Ecclestona označil za žaljivega in neizobraženega.

Ecclestone je za Daily Mail poudaril, da s svojo izjavo ni želel nikogar užaliti.

Nisem rasist. Ravno nasprotno. Lewisov oče je nekoč želel poslovati z mano. Izdelal je nekaj lepih veslaških strojev in nikoli ne bi stopil v takšno partnerstvo, če bi bil rasist. Če oseba, neglede na barvo polti doživi zavrnitev na razgovoru za službo, se je potrebno vprašati ali je to zaradi barve kože, ali pa ta oseba preprosto ni dovolj dobra. To je bilo moje bistvo, ki sem ga želel povedati.

Te pohode organizirajo kvazi-marksisti, ki želijo ukiniti policijo, kar bi bila katastrofa za državo. Če bi večino vprašali, zakaj točno protestirajo, verjetno ne bi vedeli. Nisem kriv, da sem bel ali da sem nekoliko manjši od povprečja. V šoli so me klicali ‘Titch’ (psica). Takrat sem ugotovil, da moram nekaj storiti glede tega in tudi črnci morajo poskrbeti zase.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje