Ecclestone cinično: Najbolje, da iz kariraste zastavice odstranimo črne kvadratke

2

Dolgoletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone se je še enkrat več cinično odzval kritike, ki jih je zaradi svoje izjave za CNN prejel tako od vodstva Formule 1, kot od Lewisa Hamiltona. Ecclestone poudarja, da sam ni rasist, temveč je izpostavil zgolj nekatera dejstva.

Dolgoletni vodja Formule 1 je za CNN povedal:

Lewis je poseben. Vsi vemo, da je odličen voznik, sedaj pa je očitno postal tudi dober govorec. Mislim, da je to kar počne za temnopolto skupnost zelo pozitivno, vendar dvomim, da bo to kaj spremenilo v Formuli 1. Potrebno se je zavedati, da vsi ljudje ne mislimo enako in pogosto so črnci celo večji rasisti od belcev. Po mojem mnenju je neumno rušiti spomenike. Morali bi jih pustiti in iz njih se lahko otroci marsikaj naučijo.

Njegova izjava je naletela na burne reakcije, šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton pa je Ecclestona označil za žaljivega in neizobraženega.

Ecclestone se je odzval tudi na potezo Mercedesa, ki je svoj bolid pred prvo dirko nove sezone obarval v črno barvo in poudaril, da takšne geste ne bodo rešile težav temnopolte skupnosti.

Potem nima smisla, da bi bili črno-beli kvadrati na karirasti zastavici drug ob drugem, saj bi to lahko preneslo napačno sporočilo. Mislim, da bi morali črni kvadrati imeti svojo zastavo, beli kvadratki pa svojo in ob koncu dirke bi z njima mahali hkrati, seveda na različnih straneh proge.

 

Te pohode organizirajo kvazi-marksisti, ki želijo ukiniti policijo, kar bi bila katastrofa za državo. Če bi večino vprašali, zakaj točno protestirajo, verjetno ne bi vedeli. Nisem kriv, da sem bel ali da sem nekoliko manjši od povprečja. V šoli so me klicali ‘Titch’ (psica). Takrat sem ugotovil, da moram nekaj storiti glede tega in tudi črnci morajo poskrbeti zase.”

guest
2 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kobe

Se strinjam z njim 100% dejmo met za konec dirke kar zastavo v barvah mavrice hehehe. Hamlet je pa itak…

smrkelj

Ne ne Kobe, v barvah mavrice ni vseh barv, zagotovo boš užalil kero od manjkajočih! hehe 😀 😀