Video: Odpuščeni dirkač pojasnil svojo plat zgodbe v škandalu

0

Daniel Abt je v videoposnetku pojasnil svojo plat zgodbe, ki je privedla do prekinitve pogodbe z Audijem.

Abta je ekipa Audi Sport ABT Schaeffler, zaradi njegove vpletenosti v škandal z najetim dirkačem na zadnji virtualni dirki Formule E, suspendirala iz vseh tekmovanj.

Dirkač Formule E Daniel Abt je bil diskvalificiran in kaznovan s finančno kaznijo, potem ko je za virtualni e-prix najel profesionalnega sim dirkača.

Na zadnji virtualni dirki Formule E je prišlo do bizarnega incidenta, ko so organizatorji ugotovili, da je namesto Daniela Abta dirkal profesionalni sim dirkač Lorenz Hoerzing.

Po poročanju The Race Abt ne bo več dirkal za ekipo in da je izraz “suspenzija”, ki je uporabljen v uradni izjavi, dejansko del postopka za prekinitev pogodbe z ekipo zaradi kršenja strogih etičnih meril znamke Audi.

Abt je sicer dirko končal na tretjem mestu, njegovi dirkaški kolegi pa so že med dirko posumili, da namesto njega dirka nekdo drug. Dirkača so nato razkrinkali s primerjavo IP naslovov, Abt pa je bil diskvalificiran, ob tem pa prejel še kazen v višini 10.000 evrov, ki jih bo moral nameniti v dobrodelne namene.

Abt se je za svoje ravnanje opravičil takoj po dirki.

Žal mi je, da zadeve nisem vzel dovolj resno, saj se zavedam koliko truda vlaga Formula E v virtualno prvenstvo. Diskvalifikacijo seveda sprejemam, zagotovo pa ni pri svojem ravnanju nisem imel slabih namenov.

Njegovo opravičilo pa ni zadovoljilo vodstvo Audija, ki je svojemu dirkaču pokazal vrata.

Integriteta, preglednost in dosledno upoštevanje veljavnih pravil so glavne prednostne naloge Audija – to velja za vse dejavnosti, v katere se blagovna znamka Audi pojavlja. Zaradi tega se je Audi Sport odločil, da bo Daniela Abta suspendiral iz vseh tekmovanj. “

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje