Sebastian Vettel zapušča Ferrari!

0
Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari. Formula 1 World championship 2020, Winter testing days #2 2020 Barcelona, 27-02-2020 .Photo Federico Basile / Insidefoto /Sipa USA

Po poročanju večjega števila zanesljivih virov so pogajanja o novi pogodbi med Sebastianom Vettlom in Ferrarijem propadla, Nemec pa tako ob koncu sezone zapušča legendarno ekipo iz Maranella. Ferrari naj bi Vettlov odhod uradno potrdil še tekom današnjega dne.

O Vettlovem odhodu sta v zgodnjih jutranjih urah že poročala tako britanski BBC, kot nemški AMUS, ki navajata, da štirikratni svetovni prvak in Scuderia Ferrari nista dosegla dogovora o podaljšanju pogodbe, ki se Vettlu izteče ob koncu letošnjega leta.

Prvi favorit za Vettlov sedež naj bi bil Carlos Sainz, v igri pa naj bi bila še Daniel Ricciardo in Antonio Giovinazzi. Vettel bi lahko svojo kariero v Formuli 1 nadaljeval pri Mclarnu, za Nemčeve usluge pa naj bi bili zainteresirani tudi pri Renaultu.

Vettlov odhod iz Ferrarija pomeni neslaven konec njegove kariere pri italijanski ekipi, ki se ji je pridružil leta 2015 z namenom, da bi sledil stopinjam svojega junaka iz otroštva Michaela Schumacherja in z rdečim bolidom osvojil naslov svetovnega prvaka.

Natančni vzrok nesoglasij, ki so privedla do propada pogajanja, še ni znan, vendar naj bi Ferrari Vettlu ponudil zgolj enoletno pogodbo, močno pa bi se znižala tudi njegova plača.

Turrini: Vettel ima na mizi ponudbi Mclarna in Renaulta

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje