Sainz: Pogajanja s Ferrarijem so se pričela že po koncu lanske sezone

0
Copyright: Moy / XPB Images

Novi dirkač Ferrarija Carlos Sainz je potrdil domneve, da Scuderia ni imela resnih namer pri podaljšanju pogodbe s Sebastianom Vettlom in razkril, da so predstavniki Ferrarija z njim navezali stik že ob zaključku lanske sezone.

Po navedbah spletnega portala The Race, naj bi Ferrari odločitev o odhodu Sebastiana Vettla sprejel že v zimskih mesecih, Nemec pa, kljub drugačnim zagotovilom šefa ekipe Mattie Binotta, naj nikdar ne bi prejel ponudbe o podaljšanju pogodbe.

Ferrari je tk pred koncem lanskega leta z Leclercom sklenil dolgoročno pogodbo, hkrati pa naj bi že potekala tudi pogajanja s Carlosom Sainzem. Po navedbah nekaterih virov naj bi se Ferrari pogovarjal tudi z Danielom Ricciardom, a se je Scuderia na koncu odločila, da je 25 letni Sainz boljša izbira za prihodnost.

Domneve je potrdil tudi Sainz, ki je v pogovoru za uradno stran Formule 1 razkril, da so se pogajanja s Ferrarijem pričela takoj po zaključku lanske sezone.

“Ne bom vam razkril natančnega datuma, ampak rekel bom pozimi ob koncu 2019 in v začetku 2020.”

“Verjemite mi v trenutku, ko sem izvedel, da se zanimajo zame, sem odšel k Zaku Brownu in ga vprašal ali lahko vstopim v poganjanja, ne da bi vedel, kakšna bo Zakova reakcija. Rekel mi je: “Poglej, priložnost je tukaj, pogovori se z njimi in poslušaj kaj imajo za povedati.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj