Raikkonen med dirkama pijan 16 dni zapored: Pivo je manj nevarno kot dirkanje

0

Biografija ‘The Uknown Kimi Raikkonen’ je polna lepih anekdot o dirkaču Formule 1. Ena izmed njih je ta, da je bil Raikkonen v času med dvema dirkama, vinjen kar 16 zaporednih dni.

Finec z vzdevkom Iceman, ki je leta 2007 s Ferrarijem postal svetovni prvak in je že vrsto let eden izmed najbolj priljubljenih dirkačev na svetu, je bil predvsem ob začetku svoje dirkaške kariere znan po svojem divjem zasebnem življenju, ki so ga zaznamovale zabave in alkohol.

Raikkonen v svoji biografiji razkrije marsikatero podrobnosti z začetka svoje kariere v formuli Renault, pa do Formule 1, kjer je do upokojitve leta 2009 dirkal za Sauber, Mclaren in Ferrari.

Finec tako razkriva, da se je leta 2012, ko je dirkal za Lotus, med dirkama v Bahrainu in Španiji s prijatelji in kopico alkohola neprekinjeno zabaval kar 16 dni zapored. Kimi je nato na dirki v Barceloni kljub dvo-tedenskemu pijančevanju osvojil tretje mesto.

Dirkač ekipe Alfa Romeo je sicer priznal, da se tega obdobja ne spominja prav dobro:

Ne spomnim se teh 16. dni. Polovica stvari so mi morali ljudje povedati. Potovali smo po Evropi in se malo zabavali. To ni bilo prvič in je bilo normalno za nas. Kakorkoli, s to zgodbo ni nič narobe. Kaj je narobe s tem? Nič ni narobe. To je bilo povsem normalno in se je dogajalo ves čas. Ni bilo prvič ne zadnjič, da sem naredil kaj takšnega. Zabaval sem se.

Raikkonen sicer verjame, da je v vrhunskem športu potrebna tudi občasna sprostitev:

Obstaja veliko teorij, ki dokazujejo da, letiš bolje potem, ko si se zabaval. Za druge se morda to sliši nekoliko čudno, ampak zame je bilo vedno normalno. Počasi se staram. Šport je nevaren, vedno sem rekel, da je nevarnejši od pitja piva. Običajno se ob pitju ne poškoduješ, imaš zgolj “mačka.”

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje