Kako lahko Lance Stroll v sezoni 2022 postane svetovni prvak

0

Kako lahko Lance Stroll v sezoni 2022 postane svetovni prvak? 

Seveda vas bo večina pomislila, da je takšen scenarij popolna norost, kar v bistvu tudi je, toda..

Prihodnje leto se v Formulo 1 vrača blagovna znamka Aston Martin, ki jo je lani pred bankrotom rešil kanadski milijarder in modni mogotec Lawrence Stroll. Lastnik F1 ekipe Racing Point, ki bo prihodnje leto prevzela slovito ime Bondovega avtomobila, ima z Aston Martinom velike načrte.

Družba Aston Martin je nedavno dosegla najnižjo vrednost odkar posluje na borzi, Stroll pa je bil zelo nezadovoljen z delom trenutne uprave, ki jo vodi Andy Palmer. Kanadski milijarder bo sedaj na čelo legendarne znamke očitno postavil uglednega menedžerja Tobiasa Moersa, sicer predsednika družbe Mercedes-AMG.

Tu pa se Strollove povezave z Mercedesom še zdaleč ne končajo. Racing Point je letos predstavil F1 dirkalnik, ki je praktično kopija lanskega zmagovalnega Mercedesa W10, s katerim je Lewis Hamilton dominantno osvojil svoj šesti naslov svetovnega prvaka. Evidentno je, da je ekipa Racing Point postala tesni zaveznik Mercedesa tako na športnem, kot tudi političnem področju.

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je nedavno postal 4 odstotni lastnik Aston Martina, potem ko je vanj vložil kar 47 milijonov funtov. Wolff je znan kot odličen poslovnež in prepričani smo lahko, da ne bi odštel takšnega zneska, če ne bi bil prepričan, da se mu bo to bogato obrestovalo. Delnice Aston Martina so trenutno izjemno poceni, tako Wolff, kot njegov dober prijatelj Stroll pa bosta naredila vse, da bo njihova vrednost izdatno narasla.

Ob tem se lahko vprašamo kaj bi vrednost Aston Martina, katerega blagovna znamka je vredna kar 2,5 milijarde funtov, še bistveno dvignila. Zagotovo bi vrednost delnic britanskega proizvajalca luksuznih avtomobilov poskočila v nebo, v kolikor bi jo prevzel nemški velikan Daimler Benz, lastnik Mercedesa. Glede na njune investicije bi lahko špekulirali, da tako Wolff kot Stroll že vesta za nemere koncerna, čeprav gre seveda za čisto ugibanje.

Hkrati so v karavani Formule 1 vse bolj vroče govorice, da naj bi Mercedes želel svojo ekipo prodati, v F1 pa ostati zgolj kot dobavitelj motorjev. V tem primeru ne bi bilo nič nenavadnega, če bi super ekipo kupil prav Stroll, Aston Martin pa bi z Mercedesovimi motorji gradil novo podobo družbe Daimler v elitnem razredu motošporta.

V kolikor bi se takšen razplet dogodkov dejansko zgodil, bi Aston Martin v bistvu postal Mercedes, z vso infrastrukturo, ki jo je ekipa iz Brackleya zgradila v zadnjih letih. Lance Stroll bi tako lahko naenkrat sedel v bolid, ki bi mu naslov svetovnega prvaka ponudil na pladnju. Premagati bi moral samo svojega moštvenega kolega.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje