Kako je Charles Leclerc končal rdeče sanje Sebastiana Vettla

0

Ob koncu sezone 2014 je Ferrari pompozno najavil, da v hlev poskočnega konjička prihaja nemški superzvezdnik Sebastian Vettel. Tifosi so že sanjali o ponovitvi Schumacherjeve ere, Vettel pa je bil postavljen pred nalogo, da naslov svetovnega prvaka vrne v Maranello.

Medtem ko po globalni krizi, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa vendarle stopamo proti začetku sezone 2020, pa se Vettlova zgodba pri Ferrariju zanesljivo bliža koncu, saj štirikratni svetovni prvak ob koncu leta dokončno zapušča legendarno italijansko moštvo.

V skrajšani sezoni bo imel Vettel tako zadnjo priložnost, da uresniči veliki sen in osvoji naslov v rdečem bolidu, čeprav bo to vse prej, kot enostavna naloga. Če izvzamemo dejstvo, da bosta Mercedes in Lewis Hamilton tudi letos težko premagljiva, Bo Vettel letos dirkal tudi brez nesporne podpore svoje ekipe, ki mu jo je lani odvzel mladi Ferrarijev up Charles Leclerc.

Prav monaški dirkač je z odlično formo v lanski sezoni in z zmagama v Monzi in Spaju osvojil srca Ferrarijeve ekipe, medtem ko je Vettel s številnimi napakami v zadnjih letih podporo znotraj moštva vztrajno izgubljal. Ferrari je pač Ferrari. To je Ferrari, ki je v pokoj proti njegovi volji poslal Schumacherja, plačeval Raikkonenu, da ni dirkal in Alonsa suvereno postavil pred vrata. Naivno bi bilo pričakovati, da bo Vettel izjema. Štirikratni svetovni prvak je zgolj naslednji v vrsti tistih, ki so doživeli krut konec kariere v najbolj sloviti dirkaški ekipi na svetu.

Ferrari je lani zajela posebna evforija in pravi “Leclerc hype”, ki pravzaprav spominja na evforijo ob prihodu Sebastiana Vettla. Mladi Monačan je kot naslednji sedel na prestol izbranca, ki bo moral naslov vrniti v Maranello, medtem ko bo njegovo vlogo “underdoga” zasedel Carlos Sainz. Leclerc se bo znašel v bistveno drugačni situaciji, ko italijanski tisk podobnih napak, kot si jo je lani privoščil na kvalifikacijah v Azerbajdžanu, ne bo več toleriral, mladi dirkač pa bo ob vsakem spodrsljaju deležen ostrih kritik.

Leclerca čaka preizkušnja kariere, saj bo sedel v najbolj vročem sedežu v karavani. V kolikor mu bo uspelo, ga čaka večna slava in spomenik v Maranellu. V nasprotnem primeru pa bi lahko tudi Ferrarijev super talent kmalu doživel usodo prenekaterih dirkačev, ki jih je Ferrari v svoji bogati zgodovini postavil pred vrata. Ferrari je pač Ferrari

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje