Carlos Sainz bo v naslednjih 48 urah tudi uradno novi dirkač Ferarija

0

Po poročanju italijanske izdaje Motorsport.com, bo Carlos Sainz v naslednjih 48. urah tudi uradno potrjen kot novi dirkač Ferrarija, ki bo za volanom rdečega bolida zamenjal Sebastiana Vettla.

Ferrari in Sainz naj bi se po navedbah zanesljivega vira že dogovorila o večini pogodbenih točk, odprtih naj bi bilo zgolj nekaj podrobnosti. Sainz naj bi legendarno ekipo iz Maranella prepričal s svojo hitrostjo, hkrati pa je še bistveno cenejši od Sebastiana Vettla, ki po koncu sezone po šestih sezonah zapušča Maranello.

Sin legende rallya Carlosa Sainza st. je bil ob Danielu Ricciardu prvi favorit za Vettlovega naslednika, Avstralec pa je naj bi izpadel iz igre predvsem zaradi dejstva, da je bistveno dražji od Španca.

Carlos Sainz mora svojega šefa Zaka Browna seznaniti s svojo odločitvijo, da bo konec leta 2020 zapustil McLaren in se preselil v Maranello. Američan novice sicer naj ne bi sprejel najbolje glede na dejstvo, da je skupaj z Andreasom Seidlom Špancu ponudil podaljšanje pogodbe še za dve leti.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje