Britanska vlada: Tudi Formula 1 bo morala v karanteno

0

Po zadnjih ukrepih, ki jih je uvedla britanska vlada, sta predvideni dirki Formule 1, ki bi jih moralo gostiti dirkališče Silverstone, pod vse večjim vprašajem, saj britanske oblasti ne odstopajo od obvezne 14 dnevne karantene za vse ljudi, ki vstopijo v državo.

Anglija je napovedala, da mora vsak potnik, ki vstopi v državo od 1. julija, preživeti 14 dni v karanteni, izjema pa ni niti Formula 1. Silverstone se bo morda moral odpovedati obema dirkama na predlagane datume,” je zapisal odgovorni urednik revije Auto Motor und Sport Michael Schmidt.

Letošnja sezona Formule 1 naj bi se po trenutnih načrtih z dvema dirkama pričela 5. julija v Avstriji, nato pa bi se morala F1 karavana preseliti v veliko Britanijo. Ob trenutnih predpisih, ki vsem ljudem, ki vstopijo na ozemlje Združenega Kraljestva zapovedujejo 14 dnevno karanteno, pa se zdi dirka na legendarnem dirkališču Silverstone zelo težko izvedljiva.

Tudi v primeru, da bosta dirki v Silverstonu odpovedani, pa bodo strogi ukrepi v vsakem primeru prizadeli Formulo 1, saj ima kar sedem od desetih ekip svoj sedež na območju Velike Britanije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj