Audi pravi, da ni imel druge možnosti, kot da odpusti Abta

0
daniel-abt-formula-e-audi

Audi je dodatno pojasnil svojo odločitev, da bo odpustil Daniela Abta iz svojega programa Formule E zaradi škandala glede virtualne dirke pretekli vikend.

Abt je bil po razkritju goljufije najprej diskvalificiran s sobotne dirke »na domu«, ob tem pa prejel še kazen v višini 10.000 evrov, ki jih bo moral nameniti v dobrodelne namene. Organizatorji so namreč ugotovili, da je namesto njega vozil profesionalni dirkač simulatorjev Lorenz Hoerzing.

Abt se je za svoje ravnanje opravičil:

»Žal mi je, da zadeve nisem vzel dovolj resno, saj se zavedam, koliko truda vlaga Formula E v virtualno prvenstvo. Diskvalifikacijo seveda sprejemam, zagotovo pa ni pri svojem ravnanju nisem imel slabih namenov.«

Audi se je takoj odzval na dogodek in Abta, kljub opravičilu, suspendiral iz svoje ekipe. Kmalu pa je postalo jasno, da poteka postopek prekinitve pogodbe z ekipo zaradi kršenja strogih etičnih meril znamke Audi.

V svoji video izjavi je Abt potrdil, da ne bo več vozil za ekipo in se je opravičil dejanje, ki ga je označil za »veliko napako«.

Video: Odpuščeni dirkač pojasnil svojo plat zgodbe v škandalu

Več voznikov je kritiziralo Audijevo odločitev, češ da je prestroga. Ekipa je zato podala novo izjavo za javnost, v kateri je pojasnila svojo odločitev.

Najprej so se zahvalili Danielu za sodelovanje in poudarili, da brez njega tudi številnih uspehov ne bi dosegli:

»Daniel Abt po šestih letih in 63 dirkah ne bo več vozil za Audi v Formuli E. Bil je del naše ekipe Formule E od začetka dirkaške serije v septembru 2014 in naš uradni tovarniški voznik od jeseni 2017. V Mehiki in na našem domačem terenu v Berlinu je Abt osvojil dve fantastični zmagi v Formuli E in skupaj dosegel deset uvrstitev na stopničke. Z Danielom smo slavili velik uspeh in naredili ogromne korake v Formuli E. Hvaležni smo za skupni čas in s ponosom gledamo na preteklost.«

Hkrati pa se pri Audiju strogo držijo pravil skladnosti, zato takšnega prekrška ne morejo spregledati:

»Vendar pa so integriteta, transparentnost in dosledna skladnost z veljavnimi pravili, zlasti kar zadeva preteklost, pri Audiju prioriteta. Stojimo za svojo kulturo tolerance do napak. Vendar incident, ki se je zgodili med sim dirko ‘Race at Home Challenge’, ni bil napaka, temveč zavestna odločitev, da ravna v nasprotju s pravili. To je tisto, kar nam predstavlja veliko razliko. Zato na žalost nismo imeli druge možnosti, kot da odpustimo Daniela Abta.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje