Aston Martin: Stroll odpustil Palmerja, prihaja predsednik Mercedes AMG-ja

0

Po poročanju Financial Timesa, bo v sklopu reorganizacije v Aston Martinu, položaj moral zapustiti izvršni direktor Andy Palmer. 56-letni britanski menedžer je tako dobil košarico s strani novega lastnika Lawrencea Strolla, na njegovo mesto pa prihaja Tobias Moers, ki je ta hip še vedno predsednik in izvršni direktor družbe Mercedes-AMG. Vezi med Mercedesom in Aston Martinom se tako vse bolj krepijo.

Aston Martin, katerega vrednost delnic je dosegla najnižjo vrednost odkar posluje na borzi  je dodatno kapitaliziral novi lastnik Lawrence Stroll, ki bo v podjetje vložil še dodatnih 20 milijonov evrov. Stroll je bil sicer zelo nezadovoljen z delom trenutne uprave, ki jo vodi Andy Palmer, kanadski milijarder pa bo sedaj na čelo legendarne znamke očitno postavil uglednega menedžerja Tobias Moersa, sicer predsednika družbe Mercedes-AMG.

Nedavno je v lastniško strukturo Aston Martina vstopil tudi šef ekipe Mercedes Toto Wolff, ki je z vložkom 46. milijonov funtov postal 4% lastnik legendarnega proizvajalca luksuznih avtomobilov.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje