Se Fernando Alonso vrača v Ferrari?

0

Fernando Alonso je dal jasno vedeti, da se želi v sezoni 2021, po dveh letih premora vrniti na startno vrsto Formule 1. Toda ekip, ki bi mu zagotovile zmagovalen bolid je v karavani prekleto malo. Je torej možno, da Alonsa ponovno vidimo v rdečem? Seveda je možno! Ali ste si kdaj mislili, da boste v poskočnem konjiču še kdaj videli Kimija Raikkonena potem, ko je Finec leta 2009 v Maranellu predčasno dobil odpoved? Težko mar ne? Ali si je kdorkoli mislil, da se bo Michael Schumacher iz pokoja vrnil v Mercedes? Ter nenazadnje, skoraj nemogoče si je bilo predstavljati, da bo Ron Dennis po vseh incidentih v sezoni 2007 ponovno angažiral Alonsa. Pa ga je! V F1 se stare zamere hitro pozabijo. Pomembne so zmage, pomemben je denar in pomembne so neverjetne zgodbe, še posebej v času, ko svet pretresa pandemija koronavirusa.

Ferrari?

Kaj se bo zgodilo v Ferrariju je v veliki meri odvisno od tega, kaj se bo dogajalo s Sebastianom Vettlom. Nemcu po tej sezoni poteče pogodba, s tem pa štirikratni svetovni prvak postane ključna zgodba tega prestopnega roka. Ekipa iz Maranella je z novo petletno pogodbo Charlesa Leclerca jasno pokazala, da v prihodnosti stavi na mladega Monačana, Vettel pa se je znašel v nezavidljivem položaju, saj se bo moral za podaljšanje kariere v Maranellu odreči dobršnemu delu svoje atronomske plače. Ferrari ima alternative, saj na sedež v rdečem bolidu čakata Carlos Sainz in Daniel Ricciardo, tu pa je sveda tudi Fernando Alonso. Lahko se zgodi tudi nepredstavljivo in Ferrari v rdeč bolid zvabi Lewisa Hamiltona za kar pa je v tem trenutku bolj malo možnosti, a nikoli ne reci nikoli. Sploh v F1.

Mercedes?

Verjetno še večja zgodba kot vrnitev Alonsa v Maranello bi bila njegova ponovna združitev z Lewisom Hamiltonom pri srebrnih puščicah. Mercedes je vsekakor v položaju, da to uresniči saj Bottasu po koncu sezone poteče pogodba. Vprašanje pa je ali si Mercedes sploh želi in potrebuje takšno publiciteto. Hamilton vsekakor opravičuje svojo plačo pri Mercedesu, srebrni pa so vse od začetka “hibridne ere” korak pred konkurenco. Ali je torej potencialna znotraj-moštvena eksplozija na nivoju Senna-Prost v interesu Mercedesa? Verjetno ne. Posledično je v kolikor Hamilton ostane v Brackleyu, angažiranje Alonsa izredno malo verjetno.

 

Red Bull?

Še zadnja izmed ekip, ki lahko Alonsu ponudijo konkurenčno dirkanje je avstrijski Red Bull, se pa zdi ta opcija izmed ponujenih še najmanj verjetna. Tako Helmut Marko kot Christian Horner sta angažiranje Alonsa že večkrat nedvoumno izključila, njegov prihod v Milton Keynes pa bi bil v nasprotju z dolgoletno prakso moštva iz Milton Keynesa, ki stavi izključno na mlade dirkače iz lastne dirkaške akademije.

Renault?

Da bi se Alonso v jeseni svoje kariere preselil v katero izmed preostalih moštev je še nekoliko manj verjetno. Ne samo, da nobena izmed teh ekip špancu ne more zagotoviti boja za naslov svetovnega prvaka, velik problem bi predstavljala astronomska plača, ki bi jo bilo potrebno nakazati na dirkačev račun. Še najbolj možna bi bila vrnitev v Renault s katerim je Alonso osvojil oba naslova svetovnega prvaka, ob tem pa bi se francosko moštvo definitivno moralo odreči uslug Daniela Ricciarda, ki Renault na leto stane približno 20 milijonov evrov.

V kolikor se Alonsu ne bi uspelo dogovoriti z eno izmed top 3 ekip je možen tudi povratek v Renault.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje